Uzmanlar en küçük 12 yaşı sınır olarak belirlemişler. Bu yaş ne kadar geciktirilirse o kadar çocuğumuzun yararına olur.
ERKEN YAŞTA VE UZUN SÜRE KULLANMANIN ZARARLARI
Cep telefonun çocuklara zararları maalesef sandığımızdan çok daha fazla. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki cep telefonuyla konuştuğumuz zaman yaydığı manyetik dalgalar, deri ve kemiklerden birkaç santimetre içeri girebiliyor. Bu yüzden biraz uzunca telefonla konuşsak baş ağrısı hissederiz. Bir de çocuklarımızı düşünelim. Onların derileri daha ince, hassas ve yumuşaktır. Bu dalgaların henüz gelişmekte olan çocuk beynini ne kadar çok etkileyeceği aşikârdır. Tek zarar verdiği organ beyin değil elbette. Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki cep telefonunun yaydığı zararlı ışınlar çocukların gözlerini ve kulaklarını olumsuz etkilemekte hatta kanser riskini artırmaktadır.
AGLAMASIN,SUSSUN,MAMA YERKEN UGRAŞTIRMASIN
Cep telefonu ekranı parlak hareketli ve renkli olduğu için özellikle bebeklerin çok ilgisini çeker. Annelerin yaptığı en büyük hata küçücük bebeklere sırf oyalansınlar diye cep telefonlarını ellerine tutuşturmalarıdır. Cep telefonunun çocuklarının gelişimi üzerinde bu kadar çok zararlı etkileri olduğunu bilseler değil eline vermek; bulunduğu odaya bile sokmazlar. Özellikle yeme problemi olan bebeklere yemek saatinde eline verip, çocuk onunla ilgilenirken anne bilinçsizce ağzını açan çocuğun karnını doyurur. Oysa bebek daha az yemek yese cep telefonundan göreceği zarardan daha az zarar görür. Akıllı telefonlarla beraber sadece bebekler değil her yaş grubu çocuklara, ebeveynler tablet, bilgisayar yerine akıllı telefonlarını oyun oynamaları için vermekteler. Cep telefonu yaydığı radyasyon oranı diğer teknolojik araçlardan daha çok olduğu için gerekmedikçe çocuklara verilmemelidir.
Cep telefonlarını özellikle çocukların uyuduğu odalardan uzak tutmak gerekir. Sabaha kadar telefondan gelen radyasyona maruz kalan çocuğun beyin gelişimi olumsuz etkilenebilir.
Çocuk büyütmek değil çocuk yetiştirmek elbette fedakarlık ve emek ister,en ufak bir hastalıklarında tedavi için her türlü çabayı gösteriyoruz.Oysa ki bu bağımlılık oluşturacak illet haline gelecek iş için sonradan göstereceğimiz çabalar da evlatlarımızın hayatlarını tekrar RESETLEME şansı vermeyebilir.