Sayın Ahmet Burak SEZGİN, Gerek öğrencilik dönemlerinizde ki öğrenme ve bilgiyi paylaşma tutkunuzla gerek ise mezuniyetiniz akabinde Fizyoterapist olarak göreve başladıktan sonra, insana sevginizi ve işinize saygıyı hiç eksiltmeden mesleğinizde kısa zamanda takdir edilecek başarılar eklediniz. Hocalarınızın takdiri, şeffaf tedavi süreci sonun da ise, aldığınız olumlu dönüşlerle de hastalarınız sevgisini kazandınız. Şimdi de yurt dışından müsbet çalışmalarınızın ve verimli yenilikçi girişimlerinizden dolayı da, takip edildiğinizin işaret olarak; Tıp alanında Dünya’da sözü geçerli yayınlardan olan ‘Amerika New York Rehabilitasyon Bilim’ dergisinden gelen yazınızın yayınlanması ve Türkiye’mizde daha önce çok az kişiye teklif edilen sizin hakem heyetine kabul edilmek istenmenizin, teklifi/ çağrısı,bu sürekli olan ve takdir edilen başarılı iş hayatınız hakkında bize ne söylemek istersiniz.
Ahmet Burak Sezgin: Öncelikle sizlere kendimi tanıtmak isterim.
4 Kasım 1990 Şanlıurfa doğumlu olup ilköğretim ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladım. 2010 yılında üniversiteye ilk adımımı İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü burslu kazanarak attım ve 2014 yılında buradan ‘ fizyoterapist ‘ ünvanı alarak mezun oldum. Üniversiteye başladığım ilk yıllarda fizyoterapi uygulamaları acaba Dünya’da nasıl ? merakı hep içimde olan bir durumdu ve buda merakımı arttırıyor beni her daim araştırmaya yöneltiyordu. Bu heyecan ve araştırma merakıyla mezun olduktan sonra Dünya’da başarıyla uygulanan fizik tedaviye yönelik uygulanan ve ülkemizde maalesef çok fazla bilinmeyen ;
- Trigger Point Terapi,
- Osteopatik Terapi,
- Ortopedik Manipulatif Fizyoterapi ve Rehabitasyon ( Manuel Terapi ),
- Psikonöroimmünoloji,
- Fonksiyonel Tıp ve Bütüncül Fizyoterapi
gibi diploma derecesi alanlarda eğitimler aldım. Bu eğitimlerden bir kısmını tamamladım. Bir kısmı hala bitmedi ve devam etmekte. Malüm Covid-19 tüm eğitim-öğretim durumlarınıda etkiledi. Alanımda 40’tan fazla seminere katıldım.
2010 yılında başlayan meslek serüvenine;
- Galatasaray Spor Kulübü,
- İstanbul 70.Yıl Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi,
- Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kliniği,
- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kliniği,
- İstanbul Medicana Sağlık Grubu Hastaneleri Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kliniği,
- İstanbul Üniversitesi ÇAPA Tıp Fakültesi Spor Kliniği ve Fizyoterapi Rehabilitasyon Kliniği,
- ACIBADEM İnternational Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği gibi bir çok hastane ve spor kompleksinde belirli dönemlerde çalışarak, mesleki gelişimime deneyim ve klinik tecrübe kattım.
Türkiye Fizyoterapistler Derneği üyesiyim ve 2018 yılından beri Milliyet Sağlık – Milliyet Blog Köşe Yazarlığı yapmaktayım. Yüksek Lisans (Master) eğitimini Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortopedik ve Manipulatif Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde holistik (bütüncül) fizyoterapi üzerine Osteopati, manuel terapi ve klinik
psikonöroimmünoloji tekniklerini bir arada bulunduran başarılı bir proje çalışması ile tamamladım. Aynı zamanda bu alanda da bir adet uluslar arası akademik sunum ve çalışmam bulunmakta.
İşte sorduğunuz bu sorunun cevabı tamda burada başlıyor. Çünkü Yüksek lisansım Marmara üniversitesinde bu alanda ilk açılan bölümlerden ve bende bu bölümün ilk Uzman mezunlarındanım. Bitirme projemde bu alanda ilk özel çalışmalardan. Bu çalışmamı 2018 yılında Bosna-Hersek’te 1.si düzenlenen uluslar arası fizyoterapi kongresinde sunma şansı buldum. Daha sonrasında bu çalışma birkaç akademik paylaşım olarak da kendisine yer buldu. Bu yer alma ile birlikte olsa gerek aradan geçen zamanda bizlerde çalışmalarımızı geliştirerek daha ileriye taşıma şansı bulduk. Bu süreç ilerlerken hiç aklımızda olmayan bir biçimde geçtiğimiz eylül ayında America Rehabilitasyon Bilim dergisi yetkililerince tarafıma bir mail gönderildi ve çalışmamı bu dergide yayınlamak istediklerini bildirdiler. Mutluluğum ve heyecanım anlatılamazdı. Biraz şaşkın biraz hüzünlüydüm. Şaşkınlığım kıtalar ötesinden Dünyaca ünlü bir derginin bu çalışma ve bilimin farkında olması, hüznüm ise yanı başımızda ve ülkemizde bu alanın kıymetinin ve değerinin anlaşılamaz olmasıydı sanırım. Dergi yayınla birliktede şahsımı bu dergide ki çalışmaları incelemek adına derginin hakem-editör heyetine de daveti ayrı bir mutluluk oldu benim için. Görüşmelerimiz neticesinde çalışmamızı yayına uygun hale getirip kısa zaman içerisinde ‘Amerika New York Rehabilitasyon Bilim Dergisi’nde yayına hazır hale getirip tüm Dünya ile buluşturacağız.
Bilimsel ve akademik çalışmalarımız hız kesmeden klinik çalışmalarımız ile birlikte devam etmekte. Bu dergi bizler için heyecan uyandıran ve çalışma azmimizi arttıran bir teklif oldu. Yeni çalışmalarla birlikte çok daha büyük ve çok güzel çalışmalarla en iyi yerlerde gerek ülkem gerek mesleğim adına olacağıma ve başarılı yarınlara hiç vazgeçmeden ilerleyeceğime ve tüm ahlaki,ilmi ve insani değerlere bağlı olarak çalışmalarıma devam edeceğime söz veriyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Saygılarımla
Ahmet Burak Sezgin/ Uzm. Fizyoterapist
M: 0532 345 89 16 | T: 0212 543 0 ABS (227)
E: bilgi@ahmetburaksezgin.com | www.ahmetburaksezgin.com
İncirli Caddesi, No.70 | Dost Apt. Kat : 3 Daire: 15 Bakırköy / İstanbul