Değerli Müslümanlar, güzel ülkemin güzel insanları, etkimiz ve yetkimizin dışında olduğunu bilerek, sizleri Türkiye Postası gazetesinin ülkesini ve insanlarını seven bir fertleri olarak ,güzel ülkemin ve insanlarının geleceğinde anlamlı ve faydalı anılacak bir hareket yapmaya davet ediyoruz.
Tebliğ, irşad, zikir,sohbet, dernek, Sıra, Şura toplantılarınızı LÜTFEN karantina süresi bitinceye kadar ARA vermeye, ileri yaşlarda olan kardeşlerimize de, camide namaz dahil çok özel bir durum olmadığı müddetçe, hem kendilerini hem de Ailelerini korumak için evlerinde kalmalarını Hatırlatarak rica ediyoruz.
Ve sizlere, Peygamberimizin değerli sahabilerinden biri olan Abdurrahman b. Avf’ın naklettiği şu hadis-i şerifi hatırlatıyoruz.
“Şayet bir yerde vebâ (bulaşıcı hastalık) olduğunu işitirseniz oraya gitmeyin. Sizin bulunduğunuz bir yerde meydana gelmiş ise oradan da ayrılıp çıkmayın.”
Bir hadiste de, elleriyle kendini tehlikeye atmanın, günah işlemek suretiyle Allah’ın af ve mağfiretinden ümidini kesmek anlamına geldiği beyan buyurulmuştur. (Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, X, 45).
Şu anda tüm Dünya’da salgın halinde olan Corona devam ettiği sürece alışkanlıklarımıza göre değil, Sağlık otoritelerinin ve Devletimizin aldığı kararlara mecburiyetler dışında uymaya gayret edelim.
Sağlık sektöründeki insanların, Devlet manasında üst düzeyde olan kişilerin ve yakınlarının dahi bu salgına yakalandıklarını görmekteyiz. Mevsimsel gripten daha hızlı yayılmakta ve gripten on kat daha fazla öldürme özeliğine sahiptir. Enfekte olan hastaların yüzde sekseni iyileşme göstermesine rağmen, ölüm oranı ortalama 3-4 fakat yaşlılarda yüzde 10 nispetindedir.
İngiltere’de devletin zorunlu olarak 70 yaş üstündekilerin dört ay boyunca evde kalmaları kararını duyurmuştur. Dışarıda görülecek yaşlılar İle ilgili polisiye tedbirler için parlamento da karar almaya çalışmaktadırlar.
Türkiye’de solunum yetmezliğinden günde 145 kişinin öldüğünü unutmayalım. Bu Rakam bize bu hastalığa yakalanma riski olan ciddi sayıda bir potansiyel bulunduğunu anlatmaktadır.
Dünya genelin de yıllık zatürre hastalığından dört milyon, ülkemizde ise dört bin kişinin öldüğünü, Almanya’da ise gripten bir yılda 25.000 kişinin öldüğü, sadece bu sayıların bile bize anlattığı şey ; Bağışıklık sistemi düşük olanlar ve risk gurubunda olanların daha az, mecburiyet ötesinde dışarıya çıkmamaları kendilerinin ve toplumsal sağlığımız için zorunlu olduğudur.
Tedbir bizden Takdirin ise elbette ve hiç şüphesiz ki Allah(c.c)’ın olduğuna İmanımız Tamdır.
TÜRKİYE POSTASI GAZETESİ
Genel Yayın Yönetmeni
Mustafa Hakkı SEZGİN